lunes, 4 de abril de 2011

ELS AUTORS



Joseph Nicéphore Niépce
La historia de la fotografia no és exacte però segóns la majoria de fonts, la "Vista desde la habitación de Grass", 1827,és la primera fotografia de la historia. Malgrat això, "La taula parada" del mateix autor és també una de les primeres fotografíes de la història datada el 1822.
Daguerre i de Talbot comparteixen amb Niépce les primeres representacions d'aquest nou mitjá de reproducció de la realitat. Els tres tenen un protagonisme essencial en el desenvolupament, evolució i difusió d'aquesta nova tècnica.
Ens trobem davant d'un dels invents que defineixen un ara i un després a la història de l'art, l'home i la filosofia. , La evidència en aquesta nova imatge dels referents de la cultura visual hi és perfectament visible.No és gratuit que, al decidir aplicar aquest nou fenòmen en la imatge tractada, es defineixi clarament la recerca de la perspectiva com a mètode de representació de l'espai fotografiat.Veiem la presència arrelada del gran descobriment del renaixement.
La fotografia congela el temps. Aquesta, però, va necessitar 8 hores d'exposició per captar la realitat enquadrada.És doncs, la primera vegada on la llum, ella sola, actua sobre una superfície de placa d'estany i betum. És el primer moment on el factor llum i el factor temps creen una heliografía. La mà  deixa de ser per primera vegada en la història de la representació, l'èina principal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario